Un acord a survenit joi pentru evacuarea a mii de insurgenti si civili din Daraya, oras controlat de rebeli, in apropiere de Damasc, asediat din 2012, potrivit agentiei de presa siriene Sana, relateaza AFP, citata de Agerpres.

'Potrivit unui acord, 700 de barbati inarmati cu armele lor individuale vor iesi din Daraya pentru a ajunge in orasul Idleb (nord-vest) in timp ce 4.000 de barbati, femei si familiile acestora vor fi conduse spre centre de adapost', a precizat agentia de presa siriana. Rebelii vor trebui sa predea armatei armele grele, medii si usoare.

'Etapa urmatoare va fi intrarea armatei in localitate', a anuntat o sursa militara. Un responsabil al rebelilor a confirmat ca s-a ajuns la un acord 'pentru ca civilii si combatantii sa paraseasca orasul de vineri'.

'Civilii vor merge in regiuni sub controlul regimului in jurul Damascului, in timp ce rebelii vor trebui sa se deplaseze la Idleb sau sa-si solutioneze situatia cu regimul', a adaugat sursa citata.

Fief simbolic al rebelilor, Daraya a fost unul dintre primele orase care s-au revoltat impotriva regimului sirian in 2012 si unul dintre primele care au fost asediate.