Echipele de salvare care cauta supravietuitori in urma cutremurului care a lovit Italia miercuri dimineata, le-au cerut localnicilor sa-si deblocheze parolele de la Wi-Fi. Crucea Rosie Italiana a anuntat ca retelele de domiciuliu pot ajuta la comunicarea in timpul cautarilor, anunta BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Miercuri dimineata, un cutremur cu magnitudinea de 6.2 pe scara Richter a lovit centrul Italiei si a ucis peste 240 de persoane.

Peste 5.400 de salvatori rascolesc printre daramaturi pentru a cauta supravietuitori.

Pe contul oficial de Twitter al Crucii Rosii Italiene, acestia au postat un ghid prin care se explica modul in care rezidentii locali pot dezactiva criptarea retelelor Wi-Fi.

Solicitari similare au fost facute si din partea Asociatiei Nationale a Geologilor.

Un expert in securitate a anuntat ca eliminarea criptarii dintr-o retea wireless prezinta unele riscuri, dar a adaugat ca acestea sunt probleme minore, in comparatie cu dezastrul provocat de cutremur.

"Daca cineva va acceseaza reteaua Wi-Fi, ceea ce fac ei de la un anumit punct incolo, ar trebuie sa apara ca si cum ati fost voi", a declarat Dr Joss Wright, cercetator la Universitatea Oxford.

Acesta a mai declarat ca odata ce ai permis accesul cuiva la parola personala de Wi-Fi, persoana respectiva are acces la toate fisierele din calculatorul tau.

"Dar, sincer, intr-o astfel de situatie, aceste preocupari sunt depasite de necesitatea de urgenta", a mai spus expertul.

Cutremurul cu magnitudinea de 6.2 a lovit centrul Italiei, langa localitatea Norcia, la ora locala 03:36 (1:36 GMT), miercuri, la 100 de km de nord-estul Romei.