Fondatorul Wikileaks Julian Assange a afirmat ca noi documente legate de candidata democrata la Casa Alba Hillary Clinton vor fi publicate inaintea alegerilor din 8 noiembrie iar acestea ar putea avea un efect "important" asupra scrutinului, scrie AFP.

Foto:

Australianul, care se afla in ambasada Ecuadorului din Londra din 2012 pentru a evita extradarea sa in Suedia, a declarat la televiziunea conservatoare Fox News ca Wikileaks cerne in prezent mii de pagini de documente.

Unele dintre acestea, provenind de la diferite institutii in legatura cu campania electorala, au dezvaluit "unghiuri destul de neobisnuite, care sunt la fel de interesante, unele sunt chiar amuzante", a afirmat acesta, intr-un interviu difuzat miercuri seara.

Inainte de deschiderea conventiei democrate, la sfarsitul lui iulie, Wikileaks a publicat circa 20.000 de mailuri interne ale partidului Democrat care au dezvaluit o posibila conspiratie a unor lideri democrati in favoarea lui Hillary Clinton in timpul alegerilor primare. Presedintele Comitetului national al partidului democrat (DNC) Debbie Wasserman-Schultz a demisionat dupa acest scandal.

Cateva zile mai tarziu, Assange anunta ca Wikileaks detine si alte documente "legate de campania lui Hillary Clinton".

Intrebat de Fox News daca aceste viitoare dezvaluiri ar putea afecta scrutinul, Assange a raspuns: "Cred ca e important. Depinde cat de mult se inflameaza in public si in presa".

Assange a refuzat la sfarsitului lui iulie sa spuna cum a obtinut Wikileaks aceste mesaje piratate. Rusia este suspectata de numerosi experti si oficiali americani ca s-a aflat in spatele operatiunii - lucru care nu a fost exclus nici de presedintele Barack Obama - dar Moscova a respins orice implicare.