Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, va participa, joi, la o noua runda de dialog in cadrul Trilateralei Turcia - Romania - Polonia, desfasurata la Ankara, la nivel de ministri de externe. Discutiile vor oferi oportunitatea unui schimb de opinii privind evolutiile de securitate din regiune si la nivel global, cu accent asupra situatiei din estul si din sudul NATO, arata Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat.

Lazar ComanescuFoto: MAE

Pornind de la rezultatele substantiale adoptate la Summit-ul Aliat de la Varsovia, de la inceputul lunii iulie, vor fi analizate masurile care trebuie intreprinse in vederea indeplinirii depline si conform termenelor convenite a deciziilor adoptate la cel mai inalt nivel. O atentie speciala va fi acordata rolului specific care revine Romaniei, Turciei si Poloniei in acest proces.

Vizita la Ankara va reprezenta un prilej pentru reiterarea sprijinului Romaniei pentru Turcia si autoritatile sale legitime, inclusiv prin evidentierea Parteneriatului Strategic bilateral si importantei acestui stat in plan regional, ca Aliat major in cadrul NATO si partener cheie al UE, mai precizeaza MAE.