Un francez de 29 de ani este acuzat ca a injunghiat mortal o britanica si a ranit alte doua persoane in Australia, dupa care a strigat "Allah Akbar", scrie miercuri presa australiana, citata de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Directorul adjunct al politiei de stat din Queensland (nord-est) Steve Gollschewski a precizat ca pana la acest moment nimic nu indica vreo legatura a suspectului cu gruparea Stat Islamic.

Crima a avut loc marti seara intr-o pensiune pentru excursionisti in Home Hill, o localitate rurala la sud de Townsville, in nordul statului, a declarat Gollschewski.

Cand a ajuns, politia a descoperit cadavrul unei britanice de 21 de ani si un alt britanic de 30 de ani grav ranit. O a treia persoana, un australian, a fost internat pentru scurt timp cu rani usoare.

"Primele elemente ale anchetei arata ca afirmatii are ar putea fi interpretate ca fiind extremiste au fost rostite de suspect", a continuat Gollschewski.

Astfel, a continuat politistul, acesta a folosit expresia "Allah Akbar" in timpul atacului si in momentul arestarii sale, evenimente care s-au derulat in fata a zeci de martori.

"Aceste informatii au fost oferite anchetatorilor dar nu indepartam nicio pista la acest stadiu, fie ca e vorba de una politica sau criminala", a continuat el.

Martori citati de Daily Mail afirma ca ucigasul a cantat tare imnul national al Frantei, inainte de a injunghia tanara britanica.

In timpul atacului, a fost ucis si un caine.

Australia a ridicat in septembrie 2014 nivelul de alerta pentru amenintari teroriste. Cel putin sase atentate au fost dejucate pe continent in ultimele 18 luni, potrivit guvernului.