Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va intalni cu omologul sau francez, Francois Hollande, si cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru a discuta despre criza din Ucraina, pe 4-5 septembrie, cu ocazia summitului G20, programat in China, anunta Kremlinul.

"Vladimir Putin a discutat prin teleconferinta, marti, cu Angela Merkel si Francois Hollande. (...) Cei trei lideri au stabilit sa continue discutiile pe tema situatiei din Ucraina cu ocazia summitului G20, programat in China pe 4-5 septembrie", a comunicat Presedintia Rusiei, pe site-ul propriu, informeaza Mediafax.

"Cei trei lideri au discutat marti despre criza interna din Ucraina si despre posibilitatea implementarii Acordului Minsk prin masuri coordonate de ordin politic si de securitate. Discutiile s-au concentrat pe importanta formalizarii statutului special al zonei Donbass, pe implementarea reformei constitutionale si a amnistiei, pe organizarea alegerilor locale. Toate aceste probleme trebuie coordonate cu Grupul de constact, in cadrul caruia Kievul poate discuta direct cu reprezentanti din Donetk si Lugansk", precizeaza Kremlinul.

Recent, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina ca foloseste metode "teroriste" pentru declansarea unui conflict in Crimeea, dupa confruntari soldate cu moartea a doi militari rusi, in timp ce Administratia de la Kiev sustine ca Moscova cauta pretexte pentru intensificarea conflictului militar. Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a dejucat un complot care prevedea comiterea unor atacuri in regiunea Crimeea, un ofiter rus fiind impuscat mortal in timpul operatiunilor contra unui grup care, potrivit Moscovei, ar fi fost coordonat de serviciile secrete ucrainene. Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in anul 2014. Conflictul separatist izbucnit in martie 2014 in estul Ucrainei, intre serviciile de securitate ucrainene si insurgenti separatisti prorusi, s-a soldat pana in prezent cu peste 9.500 de morti.