Departamentul de Resurse Umane al celebrei universitati americane Princeton a publicat recent o recomandare in care cere angajatilor sa evite limbajul ofensator la adresa diversitatii sexuale, scrie aol.com.

Noile norme urmeaza sa fie folosite in comunicarile departamentului de resurse umane, descrierea posturilor si anunturi de angajare.

Concret, dupa cum noteaza site-ul conservsator foxnews, se cere eliminarea meseriilor si termenilor care includ cuvantul man (barbat). Astfel, pentru mankind se propune termenul de humankind iar pentru man made se recomanda artificial, handmade, manufactured, synthetic.

Pentru man and wife (barbat si femeie) se recomanda spouses, partners (soti, parteneri).

"Dualitatea genurilor este viziunea traditionala asupra genurilor umane, care nu tine cont de persoane care se indentifica altfel, incluzand dar fara a limita transgender, genderqueer, gender non-conforming, si/sau intersex", se arata in acest memo.

Se recomanda inclusiv inlocuirea pronumelor personale de gen prin formularea expresiei la plural. (Exemplu: Each participant must present his ID badge at the door. Recomandare: All participants must present their ID badges at the door).

In fisierul atasat puteti citi toate recomandarile facute la Princeton.