Politia canadiana de frontiera a anuntat luni o campanie in randul turistilor americani, carora le recomanda sa nu intre in Canada cu arme de foc, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"Legile canadiene privind armele de foc sunt foarte clare. Nedeclararea unei arme de foc poate duce la o confiscare, o amenda, un proces si interzicerea accesului in Canada. De asemenea, vi s-ar putea confisca vehiculul si eventual va trebui sa platiti o amenda pentru a-l recupera", arata Agentia de Servicii de Frontiera a Canadei (ASFC) in cadrul campaniei de sensibilizare.

Potrivit ASFC, majoritatea armelor de foc confiscate la granita cu SUA apartin turistilor americani. Agentia nu a precizat insa daca sunt mai multe astfel de cazuri in ultima vreme.

Campania anuntata de ASFC, care nu a precizat inca mijloacele la care va apela, urmeaza dupa doua cazuri recente din provincia canadiana New Brunswick, in care au fost implicati cetateni americani din statul Texas. Doi texani, care au omis sa-si declare armele la vama, au fost amendati cu 1700, respectiv 1000 de dolari, li s-au confiscat cateva revolvere, un pistol de calibru mare, o pusca automata de calibrul 12, munitie si gaz lacrimogen. Cei doi au fost expulzati din Canada.

"Utilizarea armelor de foc pentru autoaparare sau protectia bunurilor nu este considerata un motiv valabil pentru introducerea de arme de foc in Canada", a subliniat politia canadiana de frontiera, citata de AFP.