Aproximativ 1.500 de americani care pluteau pe un rau care separa SUA de Canada au fost salvati, dupa ce o furtuna puternica i-a trimis pe teritoriul canadian, a declarat paza de coasta. Acestia participau la anuala petrecere, numita "Port Huron Float Down", gazduita pe raul St. Clair, care face legatura intre statul Michigan din SUA si provincia Ontario din Canada, anunta Reuters.

Vantul a impins barcile gonflabile spre tarmnul canadian, iar dezumflarea unor barci a pus in dificultate operatiunea de salvarea a pazei de coasta din Canada, precum si a politiei din provincie.

Multi "oameni care pluteau" au trebuit salvati din apa si trasi la mal, a mai declarat paza de coasta.

Unii au incercat sa inoate inapoi spre SUA.

"A trebuit sa ii scoatem pe multi din apa si sa le spunem "Nu".

Participantii au venit la Sarnia si Ontario, iar apoi au fost dusi inapoi in Statele Unite, cu ajutorul transportului public.

Launderville a declarat ca evenimentul nu are niciun organizator oficial si prezinta "riscuri semnificative" din cauza curentilor puternici din rau si lipsei vestelr de salvare ale participantilor.

Politia din Sarnia nu a gasit un vinovat pentru cele intamplate si a raportat doar accidente minore, in urma incidentului.