Liderul partidului Alternative fur Deutschland (AfD) a anuntat ca este in favoarea ideii ca oamenii sa se doteze singuri cu arme si dispozitive de auto-aparare, in contextul seriei de atacuri violente de luna trecuta, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

AfD, formatiune anti-imigratie, a castigat tot mai mult sprijin in Germania, parte datorita crizei refugiatilor din Europa.

Dupa doua doua atentate islamiste si un atac al unui adolescent instsabil psihic ce au avut loc luna trecuta, moralul germanilor a fost afectat.

"Multi oameni se simt din ce in ce mai putin in siguranta. Orice cetatean care respecat legea ar trebui sa fie in pozitia de a se apara, de a-si apara familia si prietenii", a spus Frauke Petry intr-un interviu pentru Funke Media Group.

"Toti stim cat ii ia politiei sa ajunga la locul faptei, mai ales in zonele putin populate', a spus ea.

Petry a respins apelurile pentru inasprirea legilor privind detinerea de arme, explicand ca va afecta cetatenii respectabili, nu pe cei care isi cumpara arme de pe asa numitul 'dark net".

Ea a starnit o aprinsa dezbatere anul acesta cand a solicitat ca politia germana sa poata folosi armele de foc impotriva migrantilor ilegali.