Biroul Federal de Investigatii al SUA (FBI) ancheteaza posibile legaturi ale unor consultanti politici americani cu acte de coruptie ale partidului fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, anunta CNN.

Este vorba despre Paul Manafort, seful de campanie al candidatului republican la presedintia Statelor Unite Donald Trump si de Tony Podesta, fratele coordonatorului campaniei candidatei democrate Hillary Clinton, afirma CNN citand ca surse mai multe oficialitati din sistemul judiciar american, potrivit Agerpres.

Manafort a demisionat vineri din stafful lui Trump. Potrivit CNN, nu el ar fi in centrul anchetei, care urmareste sa determine daca au fost utilizate firme si operatiuni financiare americane pentru a facilita coruptia din partidul pro-rus al lui Ianukovici. Fostul presedinte s-a refugiat in Rusia in 2014, in urma revoltei populare din Ucraina.

Una din firmele apropiate de fostul regim de la Kiev ar fi Podesta Group, specializata in lobby si relatii publice, fondata de Tony Podesta.

FBI a refuzat sa comenteze informatia, precizeaza CNN. Departamentul de Justitie al SUA a afirmat ca isi mentine "angajamentul de a ajuta recuperarea activelor furate, in numele poporului ucrainean".