Un barbat cu cetatenie australiano-britanica ar putea sa faca un an de inchisoare in Dubai dupa ce a postat pe pagina sa de Facebook un link catre o asociatie care strangea bani pentru copii refugiati din Afganistan, scrie The Guardian.

Scott Richards, un economist originar din Adelaide, a fost arestat in 28 iulie si detinut 22 de zile la politia din Al Muraqqabat fiind acuzat vineri pentru incalcarea legii privind "strangerea de fonduri fara permisie".

Acesta postase pe pagina sa de Facebook un link care directiona catre o campanie Zwan Family Charity pentru strangerea de fonduri necesare achizitionarii de paturi, haine calduroase si saci de dormit pentru copiii din tabara de refugiati Chahari Qambar de la langa Kabul, unde peste o suta de copii sufera de frig de patru ani.

Richards traieste in Dubai impreuna cu sotia sa si cei doi copii ai sai si a cazut sub incidenta unei noi legi care interzice strangeri de fonduri de catre asociatii caritabile care nu sunt inregistrate in Emiratele Arabe Unite.

Barbatul, in varsta de 42 de ani, risca o pedeapsa cu inchisoarea intre doua luni si un an si o amenda de pana la 20.000 de lire.

Legea, adoptata anul trecut, interzice donatii sau publicitate pentru donatii fara aprobare scrisa din partea Departamentului pentru afaceri islamice si activitati caritabile din Dubai.