Presedintele rus Vladimir Putin a ajuns vineri in Crimeea, unde urmeaza sa conduca o sedinta a Consiliului de Securitate al Rusiei, dupa recentul puseu de tensiuni dintre Moscova si Kiev legat de peninsula ucraineana anexata ilegal in 2014, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vladimir Putin va conduce aceasta reuniune si va vizita un forum dedicat tineretului rus, au precizat agentiile rusesti de presa, in conditiile in care Rusia acuza Ucraina ca vrea sa destabilizeze Crimeea dupa ce a pregatit "acte teroriste".

Durata vizitei presedintelui rus in Crimeea, a cincea de la anexare, nu a fost precizata.

De saptamana trecuta, Crimeea este in centrul unui acces brusc de tensiuni intre Ucraina si Rusia.

Serviciile secrete rusesti (FSB) au afirmat ca au dejucat atentate ale unor "sabotori teroristi" ucraineni in urma unor confruntari in care si-au pierdut viata un agent FSB si un militar rus.

Drept raspuns, Ucraina si-a plasat trupele in stare de alerta rosie de-a lungul liniei de demarcatie cu Crimeea precum si in estul tarii. Kievul respinge acuzatiile Moscovei si denunta un "pretext pentru noi amenintari militare" rusesti.

In cadrul precedentei reuniuni a Consiliului de Securitate, care a avut loc in 11 august, au fost discutate, potrivit Kremlinului, "masuri suplimentare" care sa vizeze "asigurarea securitatii cetatenilor si infrastructurilor vitale din Crimeea".

Moscova a anunta de asemenea ca a amplasat sisteme de aparare antiaeriana de ultimul tip S-400 in Crimeea, care adapostea deja mai multe baze militare rusesti.

In ultima vreme au avut loc si mai multe manevre militare in Transnistria, regiunea separatista a Republicii Moldova.