O scoala auto care se va deschide in perioada urmatoare a anuntat ca o sala pentru predarea legislatiei rutiere va fi rezervata doar femeilor, scrie Le Figaro.

De cateva saptamani, internautii s-au mobilizat impotriva initiativei scolii auto din Villefranche-sur-Saone, in Rhone.

Polemica a aparut dupa ce pa pagina Facebook "Musulmans de Villefranche-sur-Saone" a aparut in 7 august o postare care anunta deschiderea scolii auto in 22 august. "Desigur, asa cum s-a promis, cu o sala de predare rezervata doar femeilor".

Raspunzand unui comentariu, directoarea scolii a precizat va preda ea "lectiile pentru femei si un barbat pentru barbati".

Primarul localitatii Villefranche-sur-Saone, republicanul Bernard Perrut, s-a declarat "surprins si socat" de acest anunt. Desi scoala este privata, subprefectul a fost notifica avand in vedere ca a dat autorizatia de functionare.

In fata polemicii, Sarah Bakar, directoarea scolii, a declarat: "Nu ma asteptam la astfel de reactii. Doream sa raman discreta inaintea deschiderii, dar ma confrunt cu declansarea unui val de ura".

Tanara de 25 de ani respinge acuzatiile de prozelitism si de sectarism. "Sala principala va fi deschisa pentru toata lumea. Doar ca nu poate gazdui decat 15 persoane. Am decis deci sa deschidem o a doua sala in spatele unui zid de rezistenta pe care nu il puteam darama. In aceasta sala unele femei vor putea urma cursuri. Voiam doar sa raspund asteptarilor multor fete tinere din toate mediile si de toate originile care nu vor sa fie amestecate cu baietii, adeseori un pic cam agitati la aceasta varsta", a sustinut ea.