Rusia s-a declarat de acord cu instituirea unui armistitiu in orasul sirian Alep, dupa ce imagini cu un baiat sirian, ranit intr-un atac aerian in oras, a devenit virala pe Internet, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty, citat de News.ro.

Baietel sirian ranitFoto: Captura YouTube

Imaginea baiatului confuz si obosit, stand intr-o ambulanta, plin de praf si sange pe fata, surprinde ororile cu care se confrunta orasul, un bastion rebel asediat de trupe guvernamentale sustinute de atacuri aeriene ruse.

Difuzarea unei inregistrari video cu baiatul si reactia internationala aminteste de reactia fata de o fotografie in care apare corpul unui copil adus la mal, pe o plaja din Turcia, anul trecut.

"Acel baietel nu a avut o zi din viata fara razboi, moarte, distrugere, saracie in tara sa", a declarat un purtator de cuvant al Departamentului de Stat american, John Kirby, despre Orman, baiatul din Alep.

Armistitiul va permite de saptamana viitoare livrarea unor ajutoare umanitare in Alep si va fi un "proiect pilot" pentru viitoare posibile armistitii, a anuntat joi seara tarziu generalul rus Igor Konasenkov, un purtator de cuvant al Ministerului rus al Apararii.

Rusia este pregatita sa asigure protectie eforturilor ONU de a oferi ajutoare in oras, a adaugat generalul rus.

Moscova a propus instaurarea unui armistitiu umanitar saptamanal de 48 de ore, pentru a permite livrarea unor ajutoare populatiei atat in cartierele din estul Alepului, aflate sub controlul rebelilor, cat si celei din vest, aflate sub controlul fortelor loialiste.

Propunerea a fost salutata de ONU, care s-a declarat pregatita sa se mobilizeze.