O statuie nud a lui Donald Trump a facut senzatie timp de cateva ore joi, la New York, pana cand a fost distrusa de autoritati, transmite AFP, citeaza Agerpres.

Statuia - o reprezentare deloc avantajoasa a candidatului republican la presedintia SUA - a aparut in Union Square. Trump era reprezentat cu mainile incrucisate pe abdomenul enorm, cu parul blond caracteristic, cu dotari masculine minuscule, iar pe soclu era inscriptionat "imparatul n-are oua".

Gruparea anarhista californiana Indecline a difuzat ulterior o inregistrare video cu productia a cinci statui identice, din lut si silicon. Celelalte patru au fost expuse in Los Angeles, San Francisco, Cleveland si Seattle.

Serviciul parcurilor din New York a trimis doi angajati, care au doborat statuia si i-au rupt picioarele cu harlete, apoi au facut-o bucati. "Serviciul parcurilor a indepartat statuia. (...) Instalarea unei structuri sau opere de arta neautorizate in oras este ilegala", a confirmat un purtator de cuvant pentru AFP.

Statuia a atras curiosi care au fotografiat-o sau chiar s-au fotografiat si pe ei alaturi.

Un lucrator dintr-un magazin din apropiere a declarat AFP ca statuia nu i s-a parut socanta, dar poate altora da, avand in vedere ca erau si copii in jur. Un barbat a apreciat ca Trump, ca orice figura publica, poate fi luat in ras: "Face parte din modul de viata american".