Presedintele francez Francois Hollande a afirmat, intr-o carte care va fi publicata vineri, ca doreste sa candideze in 2017, insa a subliniat ca va face acest pas numai in cazul in care intrevede "o sansa de victorie", in conditiile in care in prezent popularitatea sa este extrem de scazuta in tara, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Francois HollandeFoto: Agerpres

"Anii care au trecut fara viata personala (...) stiu ce inseamna asta...Insa, imi doresc (sa candidez). Asta este inclinatia mea personala", le-a spus el autorilor cartii "Conversatii private cu presedintele", jurnalistii Antonin Andre si Karim Rissouli.

"Nu voi alege sa candidez daca, in mod evident, asta nu se va traduce prin posibilitatea unei victorii", a spus presedintele francez.

"Dupa 60 de ani, anii conteaza in mod diferit. Stiu de asemenea greutatea acestei sarcini. Este adevarat ca ar putea fi de asemenea un fel de eliberare sa nu mai fiu acolo ...", a spus el, adaugand "daca pierd, ma retrag din politica".

Sondajele raman foarte nefavorabile presedintelui Francois Hollande, criticat chiar si de alegatorii de stanga. Politica sefului statului este dezaprobata de opt din zece francezi, potrivit unui sondaj realizat la sfarsitul lunii iulie. Potrivit unui alt sondaj, 73% dintre respondenti au afirmat ca nu doresc "in nici un caz" ca Hollande sa fie reales in 2017.