Fundatia caritabila a lui Bill si Hillary Clinton a angajat firma de securitate cibernetica FireEye sa-i examineze sistemele de date, dupa aparitia unor indicii ca este posibil sa fi fost victima unui atac informatic, relateaza joi Reuters, care citeaza doua surse familiarizate cu chestiunea, potrivit Agerpres.

Pana in prezent, niciun mesaj sau document al fundatiei din New York a sotilor Clinton nu au fost facute publice, au precizat aceste surse.

Una dintre cele doua surse si oficiali de securitate ai SUA au spus ca, la fel ca hackerii care au atacat Comitetul national democrat si echipa de campanie a fostei prime doamne, si acestia au folosit tehnici asa-numite de "spear phishing".

Acestea includ crearea de adrese de e-mail si site-uri false intr-un efort de a obtine acces la e-mailurile angajatilor Fundatiei Clinton.

Sub protectia anonimatului, oficiali americani au afirmat ca hackerii au folosit aceleasi tehnici ca acelea utilizate de agentiile de spionaj ruse impotriva organizatiilor afiliate democratilor, ceea ce sugereaza ca rusii s-ar afla si in spatele atacului informatic asupra fundatiei.

Oficialii de la Kremlin au respins drept absurde acuzatiile privind implicarea Moscovei, care au fost lansate in timpul conventiei democrate de nominalizare a candidatei la Casa Alba.

Comitetul democrat pentru sustinerea campaniei din cadrul Congresului a convocat miercuri o reuniune cu usile inchise pentru a discuta cele mai bune practici de securitate cibernetice.

In timpul reuniunii s-a facut recomandarea ca parlamentarii si asistentii lor sa-si schimbe numerele de telefon si adresele de e-mail daca acestea au fost facute publice online de catre hackeri, a declarat o sursa citata de Reuters.