Donald Trump a participat miercuri la primul sau briefing confidential cu reprezentanti ai serviciilor de informatii americane, un privilegiu rezervat candidatilor la Casa Alba pentru a-i pregati pentru responsabilitatile care le-ar putea reveni, relateaza AFP, citat de Agerpres.

Candidatul republican la Casa Alba s-a deplasat la sediul FBI din New York pentru a participa la aceasta reuniune de informare pe teme de securitate, potrivit postului ABC, intrucat imobilul dispune de sali securizate.

Briefingurile pe teme de securitate nationala sunt organizate de Biroul Directorului informatiilor americane, seful comunitatii de intelligence din SUA. Democrata Hillary Clinton ar urma sa beneficieze si ea de acestea, insa separat.

Sedintele de informare vizeaza pregatirea candidatilor pentru functia suprema in stat, in caz de victorie in alegerile din noiembrie, furnizandu-le informatii privind amenintarile existente in lume la adresa SUA. Insa, potrivit NBC, Donald Trump nu va primi nicio informatie privind operatiuni de intelligence sau de spionaj.

Doi dintre apropiatii sai, guvernatorul de New Jersey Chris Christie si generalul in retragere Michael Flynn, fost sef al Agentiei de informatii militare, ar fi participat si ei la intrevedere.

Democratii sunt ingrijorati in privinta accesului pe care Donald Trump il va avea la informatii sensibile. Presedintele Barack Obama i-a adresat la inceputul lui august un avertisment foarte putin voalat in acest sens.

"Daca vrea sa devina presedinte, trebuie sa se comporte ca presedintii. Iar asta inseamna sa poata asista la acest briefinguri fara a le dezvalui continutul", a spus Obama.