Seful politiei bulgare de frontiera Antonio Angelov si adjunctul sau au fost demisi luni, dupa un scandal legat de traficul de migranti, a anuntat guvernul citat de AFP.

Grigor Tochkov, proprietar al unei companii de transport din Haskovo care face obiectul unei anchete a traficului de migranti, a castigat in mod paradoxal licitatia politiei de frontiera pentru atribuirea unui contract vizand transportul de migranti clandestini detinuti de autoritati spre tabere pentru refugiati. Procedura a fost condusa de adjunctul sefului Politiei de Frontiera, comisar Iotko Andreev, care a incheiat contractul.

"Daca ei nu au putut preveni o astfel de afacere, ei trebuie sa-si paraseasca postul", a declarat luni premierul Boiko Borisov, referindu-se la responsabili ai politiei de frontiera.

Anguelov si adjunctul sau, Yotko Andreev, care a aprobat rezultatul licitatiei, si-au depus demisia luni, a anuntat Ministerul de Interne bulgar.

Ministerul de Interne a indicat ca duminica a inceput o inspectie si o ancheta amanuntita, care va continua sa clarifice toate detaliile.