Politia din New York a anuntat, luni, punerea sub acuzare a unui suspect dupa asasinarea unui imam si a asistentului sau in plina strada, in apropiere de moscheea din Queens, incident care a bulversat comunitatea musulmana.

Oscar Morel, un rezident din Brooklyn in varsta de 35 de ani, a fost acuzat de crima si de posesia unei arme, a declarat pentru AFP Reyes Hubert, inspector al politiei din New York (NYPD).

O ceremonie de rugaciune in memoria lui Imam Maulama Akonjee, in varsta de 55 de ani, care a emigrat din Bangladesh, si a asistentului sau Thara Uddin, in varsta de 64 de ani, a avut loc luni. Aceasta a reunit cateva sute de oameni. Inainte de ceremonie, musulmanii din New York au cerut masuri de securitate sporite si sa se faca dreptate.

Imamul si asistentul sau, care purtau tinute traditionale musulmane, au fost impuscati mortal sambata, in plina zi, in cartierul Ozone Park din Queens, in timp mergeau pe jos in apropierea de moschee.

Un om inarmat care i-au urmarit indeaproape i-a impuscat in cap. Politia nu au exclus, luni seara, sa fi fost o crima manata de un sentiment de ura, dar a spus ca este inca neclar motivul crimei.