Angajatii germani ar putea fi nevoiti sa lucreze pana la varsta de 69 de ani daca o propunere a Bancii Centrale din aceasta tara, Bundesbank, in acest sens va fi adoptata. Aceasta prevede ca autoritatile din Germania ar trebui sa ia in considerare cresterea varstei de pensionare la acest nivel pana in 2060, de la aproximativ 65 de ani in acest moment, scrie BBCNews.

Banca centrala atrage atentia ca, in caz contrar, sistemul public de pensii nu va mai putea sa-si onoreze angajamentele.

Aceasta subliniaza ca sistemul de pensii de stat este in stare buna in prezent, dar va fi pus sub presiune in urmatoarele decenii.

Bundesbank spune in raportul sau lunar ca, pe masura ce cei nascuti in perioada de dupa Al Doilea Razboi Mondial se vor pensiona, vor exista mai putini lucratori tineri care sa-i inlocuiasca.

Purtatorul de cuvant al guvernului german Steffen Seibert a declarat insa ca varsta de pensionare ar urma sa creasca la 67 de ani.

"Pensionarea la 67 de ani este o masura rezonabila si necesara, avand in vedere evolutia demografica din Germania. De aceea, noi o vom pune in aplicare asa cum am convenit. Pas cu pas", a adaugat el.