Weekend mortal pentru practicantii de sporturi extreme din Alpii Francezi, in care au murit doi alpinisti, un saritor cu parapanta, un deltaplanist si un zburator cu costum cu aripi, scrieThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sambata dupa-amiaza, salvatorii au gasit corpul saritorului cu parapanta in stancile din regiunea Haute-Savoie, de la granita cu Elvetia. Acesta decolase de pe muntele Buclon, care are 2.072 m inaltime.

Anterior, tot duminica, doi alpinisti francezi - un barbat de 34 de ani si o femeie de 37 de ani – murisera mai la sud dupa ce cazusera circa 50 de metri pe muntele La Meije.

Sambata, un barbat de 32 de ani a decedat dupa ce a plonjat de pe muntele Dent d’Arclusaz intr-un costum cu aripi. Alt astfel de saritor si-a pierdut viata exact in acelasi loc acum trei ani.

Victima a efectuat plonjonul sambata seara impreuna cu alte cinci persoane, care i-au observat disparitia abia la aterizare. Corpul i-a fost gasit abia duminica dimineata.

Sambata, un instructor de deltaplan a murit la varsta de 49 de ani dupa ce a cazut din aparatul de zbor cu doua locuri langa Lacul Annecy. Elevul sau, socat, a reusit totusi sa aterizeze si sa alerteze autoritatile, care nu au putut insa sa resuciteze victima.