Seful serviciului german de informatii interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a declarat ca au fost inregistrate sute de incercari ale islamistilor radicali de a recruta migranti gazduiti in centrele pentru refugiati din tara, relateaza duminica agentia DPA, citata de Agerpres.

Refugiati in GermaniaFoto: Captura YouTube

"Avem informatii privind peste 340 de astfel de incidente", a declarat seful Biroului Federal pentru Protectia Constitutiei, Hans-Georg Maassen, pentru DPA. "Acestea sunt insa numai cazurile cunoscute de noi. Presupunem ca exista mai multe astfel de incercari", a mai spus el.

Angajati de la centrele pentru refugiati din Germania ne-au informat in legatura cu aceasta situatie, a mai spus Maassen.

"Suntem ingrijorati ca salafistii si alti islamisti isi promoveaza cauza in centrele de azil", a spus oficialul german, referindu-se la o miscare ultraconservatoare sunnita.

"Stim ca exista foarte multi barbati tineri de confesiune sunnita printre solicitantii de azil. Ei provin adesea dintr-un mediu islamic conservator si doresc sa mearga la o moschee in care se vorbeste limba araba in fiecare vineri", a mai spus seful serviciului de informatii, precizand ca exista de asemenea numeroase moschei radicale salafiste in Germania.

Maassen a declarat totodata ca atacuri islamiste au avut loc si inainte de valul recent de violente din ultima luna din Germania si ca un politist din orasul Hanovra, precum si un templu sikh din Essen, au fost tinta unor astfel de atacuri.

"Lectia pe care trebuie sa o invatam din asta este ca nu ar trebui sa ne concentram numai pe organizatia Stat Islamic, care poate trimite unitati teroriste in Europa, cum a fost cazul la Paris si Bruxelles", a afirmat Maassen. "In schimb, sunt acei indivizi care se radicalizeaza singuri sau care primesc comenzi", a adaugat seful BfV.