Protestatari au tras focuri de arma, au aruncat cu caramizi si au incendiat o benzinarie in orasul american Milwaukee, din statul Wisconsin, sambata noaptea dupa ce un ofiter de politie a impuscat mortal un suspect inarmat in timpul unei urmariri care a avut loc dupa o oprire in trafic, au anuntat autoritatile americane, potrivit Reuters.

Proteste in MilwaukeeFoto: Captura YouTube

Suspectul in varsta de 23 de ani avea un cazier extins si purta asupra sa, in momentul in care a fost oprit de politie "pentru activitati suspecte", o arma furata incarcata cu 23 de gloante, informeaza autoritatile. Un al doilea suspect care a fugit din masina a fost prins de politie la scurt timp dupa.

Declaratia de presa facuta publica de politie nu precizeaza daca suspectul ucis a deschis focul sau daca a indreptat arma in directia ofitrilor de politie. De asemenea, nu sunt facute publice rasa si numele suspectului sau ale politistilor implicati in incident.

Incidentul a avut loc in unul dintre cele mai sarace cartiere ale orasului cu o populatie majoritar afro-americana.

Dupa incident, un grup de protestatari a deschis focul si a aruncat cu pietre in timp ce politia incerca sa disperseze multimea - in jur de 100 de oameni, potrivit presei locale.

Manifestantii au spart geamurile a cel putin 2 masini de politie, iar un ofiter de politie care se afla intr-una dintre masini a avut nevoie de asistenta medicala dupa ce a fost lovit in cap cu o caramida.

Protestatarii au dat foc unui alt vehicul al fortelor de ordine, inainte de a incendia o benzinarie. Cel putin alte trei sedii ale unor afaceri locale au fost incediate, inclusiv un service auto, relateaza un afiliat local al ABC, WISN.

Protestele violente din Milwaukee sunt cele mai recente dintr-o serie de demonstratii care au cuprins mai multe orase din Statele Unite, printre care Baton Rouge, Dallas, Ferguson, Missouri, New York si Oakland, in ultimii doi ani dupa ce ofiteri de politie au impuscat mortal mai multi tineri de culoare.