Un barbat de circa 30 de ani a fost condamnat la cinci luni de inchisoare pentru amenintari cu moartea dupa ce a facut apel intr-o postare pe Twitter la asasinarea presedintelui francez Francois Hollande si a premierului Manuel Valls, informeaza sambata parchetul din Bethune, potrivit AFP.

Francois HollandeFoto: Agerpres

In data de 6 iulie, Gregory Pasqueille, un locuitor din nordul Frantei, a lansat pe Twitter un apel la "ridicarea armelor" si la deplasarea la Domul Invalizilor la Paris a doua zi, cand urma sa aiba loc ceremonia de omagiere a fostului premier socialist Michel Rocard, care murise cu patru zile inainte.

El si-a insotit unele dintre postari cu hashtagul "#assassinerhollandevalls". Intre timp postarile au fost sterse.

Barbatul a fost retinut la 7 iulie in zona sediului Adunarii Nationale, camera inferioara a Parlamentului, nu departe de locul ceremoniei de omagiere a lui Michel Rocard, a precizat parchetul.

Potrivit acestei surse, Gregory Pasqueille a recunoscut ca a fost autorul acestor postari, dand asigurari ca nu a fost vorba despre amenintari cu moartea, ci despre un mod de a spune ca-si dorea sa puna capat carierei politice a lui Francois Hollande si Manuel Valls.

Acesta a fost condamnat la cinci luni de inchisoare pentru amenintari cu moartea si la o luna suplimentara pentru refuzul de a se supune unui test ADN.

In luna iunie, la Paris, barbatul a fost condamnat in absenta la doua luni de inchisoare pentru injurii publice rasiale din cauza unei postari pe Twitter in care, in iulie 2014, o compara pe fosta titulara a portofoliului de justitie, Christiane Taubira, cu o maimuta. El a atacat cu apel decizia.¬