Lidera de extrema-dreapta a Alternativei pentru Germania (AfD), Frauke Petry, a declarat sambata ca migrantii a caror solicitari de azil sunt respinse ar trebui sa fie deportati pe insule din afara continentului european, atunci cand nu pot fi repatriati in tarile lor de origine din cauza unui conflict activ, transmite agentia DPA, citata de News.ro.

Frauke Petry, lider AfDFoto: Flickr

De asemenea, Petry a cerut ca Biroul Federal pentru Migranti si Refugiati (BAMF) sa devina o institutie pentru "migratie inversa".

"Aceasta autoritate ii va duce pe migrantii ilegali si pe solicitantii de azil respinsi pe doua insule din afara Europei, care vor fi protejate de catre Natiunile Unite", a declarat Petry.

Mai mult, lidera de extrema-dreapta sustine ca migrantii barbati ce calatoresc singuri ar trebui sa fie separati de femei si familii.

"Este mai eficient din punct de vedere al costurilor si mult mai sigur pentru femei decat practica actuala", sustine Frauke Petry.

Autoritatea pentru "Migratie Inversa" ar urma sa se asigure ca "toti migrantii care au intrat ilegal in aceasta tara vor pleca cat mai rapid posibil".

Petry sustine renuntarea la acordul UE-Turcia privind gestionarea fluxului migratoriu, care presupune ca executivele europene vor repatria direct sirieni de pe teritoriul turc, si deportarea unui numar cat mai ridicat de migranti.

"De la inceputul acestui an au avut loc doar 13.743 de deportari, ceea ce este absurd daca luam in considerare sutele de mii de imigranti ilegali care traiesc in Germania", a explicat lidera AfD.

Noul plan de gestionare a crizei migratorii, care a fost propus de Frauke Petry, este inspirat de politica de migratie implementata de Australia. Autoritatile australiene ii trimit pe migrantii care incearca sa ajunga pe tarmurile continentului in doua centre de detentie din Nauru si Papua Noua Guinee.

Activistii pentru drepturile omului au condamnat vehement abuzurile la care sunt supusi migrantii din aceste centre.