Vicepresedintele Statelor Unite, Joseph Biden, urmeaza sa efectueze o vizita oficiala in Turcia , a anuntat sambata premierul turc, Binali Yildirim, citat de presa turca, informeaza Mediafax. Binali Yildirim a declarat ca atitudinea Administratiei Barack Obama fata de solicitarea de extradare a clericului turc Fethullah Gulen, acuzat de Ankara de implicare in tentativa de lovitura de stat, s-a imbunatatit.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Casa Alba confirma vizita lui Joe Biden in Turcia, informeaza AFP.

"Elementul esential pentru ameliorarea relatiilor noastre cu Statele Unite este extradarea lui Fethullah Gulen. Nu exista marja de negociere", a declarat Binali Yildirim pentru CNN Turk.

Administratia Recep Tayyip Erdogan sustine ca Fethullah Gulen a coordonat tentativa de lovitura de stat militara care a avut loc in Turcia pe 15 iulie. Clericul musulman care locuieste in Statele Unite respinge acuzatiile. Subiectul extradarii lui Fethullah Gulen din Statele Unite a tensionat relatiile dintre Ankara si Washington.

Potrivit CNN Turk, Parchetul din Istanbul a trimis o scrisoare autoritatilor americane prin care se cere arestarea lui Fethullah Gulen.

Premierul Turciei a precizat ca 81.494 de persoane - inclusiv judecatori, militari si alti functionari publici - au fost suspendati din functii ori disponibilizati dupa tentativa de lovitura de stat esuata din 15 iulie.