Ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a propus, intr-un interviu acordat publicatiei Welt am Sonntag, crearea in caz de necesitate a unei cai aeriene pentru aprovizionarea cu ajutor umanitar a locuitorilor din orasul sirian Alep, informeaza sambata agentia de presa Tass, potrivit Agerpres.

Frank-Walter SteinmeierFoto: Photothek - Thomas Kohler

"Daca nu se va putea livra ajutor umanitar in cantitate suficienta in ambele parti ale orasului Alep, va trebui sa analizam posibilitatea livrarii pe calea aerului in primul rand a medicamentelor", a spus Steinmeier. El a subliniat ca in pezent guvernul german discuta aceasta problema cu ONU, SUA si Rusia.

Seful diplomatiei germane si-a exprimat de asemenea ingrijorarea in legatura cu utilizarea de arme chimice in Alep. "Condamnam cu toata fermitatea utilizarea armelor interzise, fie ca este vorba de arme chimice sau de bombe-butoi, si indemnam toate partile implicate in conflict sa faca tot posibilul pentru a proteja populatia civila", a spus el.

Incepand de joi, in Alep au fost impuse pauze zilnice de trei ore in actiunile de lupta, intre 10.00 si 13.00 orele locale, pentru a permite trecerea in siguranta a convoaielor cu produse alimentare si medicamente. In acelasi timp, in Alep sunt deschise sapte coridoare umanitare pentru retragerea locuitorilor si a combatantilor care doresc sa predea armele si sa beneficieze de amnistiere.

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a indemnat la o pauza in luptele de la Alep si la un acces imediat la cei circa 1,5 milioane de locuitori care risca sa fie asediati in totalitate in acest oras din nordul Siriei. Lupte intense au avut loc in ultimele saptamani in acest oras si in imprejurimile lui, divizat intre cartierele estice aflate in mainile rebelilor si cele vestice aflate sub controlul regimului, fiecare sector fiind aproape incercuit de tabara adversa.