Liderul ramurii organizatiei jihadiste Stat Islamic (SI) in Afganistan si Pakistan a fost ucis intr-un atac american cu drona intr-o provincie din estul Afganistanului, a confirmat vineri ambasadorul afgan in Pakistan, relateaza Reuters.

"Pot sa confirm ca liderul ISIS Khorasan, Hafiz Saeed Khan, impreuna cu comandanti si luptatori ai sai au murit intr-un atac cu drona lansat de SUA pe 26 iulie in districtul Kot din provincia afgana Nangharhar", a declarat pentru Reuters ambasadorul afgan Omar Zakhilwal, potrivit Agerpres.

Khorasan este un termen folosit de catre jihadisti pentru a descrie o vasta regiune ce cuprinde Pakistan, Afganistan, parti din Iran si provincia chineza Xinjiang (nord-vest), cu populatie majoritar musulmana.

Un purtator de cuvant al coalitiei militare americane la Kabul a declarat ca nu poate confirma informatiile, adaugand ca oficiali efectueaza investigatii.

Uciderea lui Khan, fost membru al filialei pakistaneze a talibanilor si care a jurat supunere organizatiei jihadiste Stat Islamic, a fost anuntata anul trecut, dar moartea sa nu a fost niciodata confirmata.