Peste 70 de membri influenti ai Partidul Republican cer, intr-un proiect de scrisoare destinat liderului partidului, stoparea finantarii campaniei lui Donald Trump si concentrarea pe candidatii cu sanse la alegerile parlamentare din noiembrie, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Hotnews

"Capacitatea lui Donald Trump de a diviza, incompetenta sa, imprudentele sale si impopularitatea sa record risca sa transforme aceste alegeri intr-o maree democrata", se arata in acest proiect de scrisoare destinata liderului republican Reince Priebus, obtinut de site-ul Politico.

Semnatarii cer un "transfer imediat" al fondurilor partidului spre alegerile senatoriale (un sfert din Senat va fi schimbat in noiembrie) si de la Camera reprezentantilor (toate cele 435 de posturi sunt in joc), pentru a ajuta candidatii republicani ale caror perspective sunt slabite de lipsa de popularitate a lui Trump.

"Nu ar trebui sa fie o decizie dificil de luat, sansele lui Donald Trump de a fi ales se evapora din ce in ce mai mult in fiecare zi", se arata in acest proiect.

Semnatarii au evocat cele mai recente episoade polemice, care se adauga la o "campanie de furie si excludere care si-a batut joc si a jignit milioane de alegatori, inclusiv handicapati, femei, musulmani, minoritati".

Scrisoare, care denunta si "periculoasele tendinte autoritariste" ale lui Trump, a inceput sa circule in aceasta saptamana si urmeaza sa fie remisa saptamana viitoare lui Priebus. Ea a fost deja semnata de numerosi lideri si membri importanti ai partidului, potrivit Politico.