Cel putin patru persoane au fost ucise, iar alte cateva zeci - ranite, intre care noua turisti straini, in exploziile mai multor bombe joi seara si vineri dimineata in Thailanda, in special in statiunea balneara turistica Hua Hin, potrivit unui nou bilant comunicat de autoritati, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Ultimele doua victime sunt rezultatul unei noi duble explozii, produse vineri dimineata, una la Hua Hin, cealalta in orasul Surat Thani, 400 km mai la sud, au precizat autoritatile. La Surat Thani, "bomba a ucis o angajata municipala", a explicat pentru AFP guvernatorul provinciei, estimand ca atacul ar avea legatura cu cele din Hua Hin.

In ajun, doua persoane fusesera ucise: un thailandez, in explozia unei bombe intr-o piata din Trang, oras din sudul tarii, si o vanzatoare ambulanta, de asemenea thailandeza, intr-o prima dubla explozie la Hua Hin, una din cele mai prestigioase si mai scumpe statiuni din Thailanda. Tot aici au fost ranite si 21 de persoane, intre care noua turisti straini. Dintre cei noua straini raniti, doi olandezi aveau rani usoare, in timp ce doi germani, raniti la picioare, si un italian, ranit la spate, au avut nevoie de interventii chirurgicale.

Cele doua bombe de la Hua Hin explodasera la un interval de 30 de minute si la o distanta de 50 de metri una de alta intr-o zona apropiata de plaja, unde se afla numeroase baruri si restaurante frecventate de turisti. "Ele fusesera disimulate in ghivecele unor plante de pe trotuar si au fost activate prin telefon, fiind destinate sa ucida", a explicat pentru AFP Sutthipong Klai-udom, seful administratiei locale.

O dubla explozie s-a produs de asemenea vineri dimineata la Phuket, statiune balneara din sudul Thailandei, ranind usor o persoana.