​​Administratia Antidrog a SUA a solicitarile de clasificare a marijuanei ca fiind un drog periculos, fara niciun uz medical. Decizia Administratiei este un raspuns la o petite lansata in 2011, de catre doi fosti guvernatori de stat, care au cerut agentiilor federale sa reclasifice marijuana ca fiind un drog cu utilitate in medicina, scrie Reuters.

Administratia Antidrog a cerut Departamentului de Sanatate si Servicii Umane sa faca e cercetare stiintifica si o evaluare medicala a problemei.

"Departamentul de Sanatate si Servicii Umane a ajuns la concluzia ca marijuana are un mare potential de abuz, nu are nicio utilizare medicala acceptata in SUA si nu dispune de un nivel acceptabil de siguranta, nici sub supraveghere medicala", spune scrisoarea.

Timp de cateva decenii, marijuana a fost clasificata ca drog de "lista I", la egalitate cu heroina. Guvernul a respins in mod repetat cererea de a reclasifica acest drog.

25 de state au sanctionat unele forme de utilizare a marijuanei in scopuri medicale. Alaska, Washington, Oregon, Colorado si Districtul Columbia au mers chiar mai departe, permitand utilizarea sa de agrement pentru adulti.

Intre timp, Canada le permite pacientilor sa cultive o cantitate redusa de canabis pentru uz propriu sau pot sa desemneze pe cineva sa-l cultive in locul lor, a declarat Guvernul canadian.

Guvernul s-a comfruntat timp de sase luni cu hotararea tribunalului federal.