Marina rusa planuieste exercitii in Marea Neagra pentru a se antrena in respingerea de atacuri subacvatice din partea sabotorilor, a anuntat ministerul apararii de la Moscova, potrivit agentiilor ruse de stiri, citate de Reuters.

Nave militare rusestiFoto: kremlin.ru

Scenariul va fi bazat pe respingerea unui atac subacvatic pe mare de catre sabotori, a transmis ministerul.

Vladimir Putin a acuzat miercuri Ucraina ca foloseste tactici teroriste pentru a icnerca sa provoace un nou conflict si sa destabilizeze Crimeea.

Declaratia liderului de la Kremlin vine dupa ce Rusia a sustinut ca a prevenit doua incercari ucrainene de a infiltra sabotori in peninsula anexata de rusi in februarie 2014.

Ucraina este ingrijorata de postura beligeranta a Rusiei, temandu-se ca Moscova intentioneaza sa reporneasca luptele din estul Ucrainei, unde se desfasoara un conflict intre Kiev si separatistii pro-rusi si unde se afla in vigoara la aceasta data un armistitiu si un proces de pace destul de subred.

Vladimir Putin a promis sa ia masuri impotriva Ucrainei, pe care a acuzat-o ca trimite sabotori in Crimeea pentru a efectua atacuri teroriste, revenind la o retrica agresiva care aminteste de cea folosita in perioada de varf a conflictului din urma cu doi ani.

Ucraina a calificat acuzatiile drept false si spune ca arata ca un pretext pentru Rusia sa amplifice ostilitatile. O astfel de amplificare ar putea fi folosita de Putin pentru a cere termeni mai avantajosi pentru Moscova in procesul de pace din Ucraina, sau pentru a inflama pasiunile nationaliste acasa inaintea alegerilor parlamentare din Rusia de luna viitoare.