Sotii Ruth si Marius Bodnariu, ai caror copii au fost luati de autoritatile norvegiene anul trecut si au fost inapoiati familiei anul acesta, au fost pusi sub acuzare pentru violente impotriva minorilor, relateaza Norway Info, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Informatia a fost confirmata de avocatul lui Ruth Bodnariu, Ingrid Breistein. Ea a subliniat ca femeia si-a recunoscut partial vina. Si avocatul tatalui, Ragnhild Torgersen, a spus ca Marius Bodnariu a fost pus sub urmarire penala.

Municipalitatea Naustdal din Norvegia a decis ca cei cinci copii ai lui Marius si Ruth Bodnariu se pot intoarce acasa, a anuntat in iunie un purtator de cuvant al familiei, preotul Cristian Ionescu, intr-un comunicat publicat pe Facebook.

Autoritatile norvegiene au preluat cei cinci copii ai familiei Bodnariu in noiembrie anul trecut, in conditiile in care doua dintre fete s-ar fi plans ca primesc corectii fizice de la parinti.

Copiii au fost plasati la familii-surogat, ulterior fiind deschisa si procedura de adoptie.

Cazul a starnit o controversa aprinsa privind actiunile serviciilor norvegiene de protectie a copilului, Barnevernet.

Mii de oameni au manifestat in intreaga lume in semn de solidaritate cu familia de romani. Campania de protest a fost foarte bine sustinuta, in special in Romania, dar si de parohiile penticostale din intreaga lume.

De altfel, multi manifestanti considera ca cei doi parinti, penticostali, sunt victime ale discriminarii pe motive religioase si nationale.

Intr-o scrisoare de protest catre Ministerul Copiilor, 170 de experti care colaboreaza cu Protectia Copilului - avocati, psihologi, asistenti sociali - au avertizat ca Barnevernet este o "organizatie disfunctionala care face erori grave de judecata, cu consecinte profunde".