Criminalul in serie Lonnie David Franklin Jr. a fost condamnat miercuri la moarte pentru 10 crime, plus o tentativa, relateaza Reuters. Cel cunoscut ca "Grim Sleeper" a ascultat impasibil condamnarea formulata de judecatoarea tribunalului din Los Angeles, conform recomandarii din iunie juriului impotriva pedepsei alternative la inchisoare pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata, potrivit Agerpres.

Grim SleeperFoto: youtube.com

"Nu imi amintesc sa fi intalnit in viata mea un om care sa fi comis atatea crime atat de monstruoase", i-a spus judecatoarea barbatului in varsta de 63 de ani, care a vanat prostituate si femei dependente de droguri timp de 30 de ani si a ucis cel putin noua astfel de victime adulte si o adolescenta. Cadavrele dezbracate complet sau partial au fost gasite aruncate pe alei sau in containere de gunoi, iar anchetatorii banuiesc ca Franklin Jr. a comis si alte crime.

Executia prin injectie letala nu va avea loc, probabil, in viitorul apropiat, apreciaza Reuters. Ultimul condamnat a fost executat in California in 2006, dupa care procedura de injectie letala a acestui stat american a fost declarata ilegala de o instanta de judecata.

Porecla "Grim Sleeper" a fostului angajat al serviciului municipal de salubritate si canalizare din Los Angeles combina echivalentul "mortii cu coasa" (grim reaper) cu atributul "adormit" (sleeper). Ea este justificata de o pauza de 14 ani in seria de crime ale lui Franklin Jr., care a actionat mai intai din 1985 pana in 1988, apoi abia din 2002 pana in 2007. Grim Sleeper a devenit unul din cei mai notorii criminali din California, alaturi de "Night Stalker" (hartuitorul de noapte) Richard Ramirez si "Freeway Killer" (ucigasul de pe autostrada) William Bonin.