O pre-alerta de bomba a fost lansata miercuri seara in privinta a doua avioane care trebuiau sa aterizeze pe aeroportul din Bruxelles dar, dupa ancheta, Parchetul federal belgian a anuntat insa ulterior ca amenintarea nu este serioasa, a precizat rtbf.be.

Serviciile continua ancheta dar, in acest moment, potrivit purtatorul de cuvant al ministerului de Interne Jan Jambon, nu exista in prezent nicio amenintare concreta.

Avioanele zburau normal la ora 21:50, ora Romaniei.

Planul de urgenta medicala a fost declansat, insa, dupa ce informatiile privind o posibila amenintare au parvenit serviciilor belgiene prin intermediul cooperarii internationale.

Televiziunea VRT, preluata de Reuters, a anuntat initial ca doua alerte cu bomba au fost anuntate miercuri seara in cazul a doua avioane care urmau sa aterizeze in scurt timp pe aeorportul Zaventem din Bruxelles. La acel moment, procurorii federali au declarat ca iau in "serios" aceste amenintari, potrivit VRT.

Potrivit sursei citate, un zbor Air Arabia Maroc a fost reorientat pentru aterizare spre Toulouse.

Un zbor SAS care decolase din Oslo a aterizat la Bruxelles.

Potrivit unui ziarist Woestijnvis/Proximus TV Bart Raes, pilotul sau ar fi primit alerta cu 20 de minute inainte de aterizare iar pasagerii au fost informati odata ajunsi pe pista. Pasagerii au debarcat dupa o asteptare de 10 minute.