Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a sugerat intr-un interviu ca un membru al Comitetului Partidului Democrat din SUA, care a fost ucis in urma cu cateva saptamani, se afla la originea scurgerii de emailuri care au fost publicate cu doar cateva zile inainte de conventia in care Hullary Clinton a fost nominalizata drept candidat al democratilor in cursa pentru Casa Alba, scrie site-ul conservator foxnews.com.

Foto:

Intr-un interviu acordat unei televiziuni olandeze, acesta a afirmat ca uciderea lui Seth Rich in data de 10 iulie in Northwest Washington este un exemplu al riscului pe care si-l asuma sursele care ofera informatii.

Cu o zi in urma, Assange afirmase ca ofera o recompensa de 20.000 de dolari pentru orice informatie legata de asasinul tanarului.

"Sursele fac un efort semnificativ pentru a ne oferi informatii si adeseori isi asuma un risc semnificativ", a spus Assange. "Ca acel tanar de 27 de ani, care lucra pentru DNC, impuscat in spate, ucis cu doar cateva saptamani in urma, pentru motive necunoscute, in timp ce se plimba in Washington".

Realizatorul emisiunii a afirmat ca motivul crimei ar putea fi un jaf, dar Assange a respins ideea.

"Nu", a spus el. "Nu exista nicio dovada ... Sugerez ca sursele noastre isi asuma riscuri".

Intrebat daca Rich a fost sursa acelor informatii, Assange a precizat ca WikiLeaks nu isi dezvaluie sursele.

Politia crede ca motivul crimei a fost jaful si ca nu exista dovezi care sa sugereze ca uciderea sa era legata de activitatea sa profesionala. Tatal lui Rich spune insa ca motivul crimei nu pare a fi jaful, in conditiile in care portofelul si ceasul victimei nu au fost furate.

Politia l-a gasit pe Rich, care a fost impuscat de mai multe ori in spate, inca in viata, iar acesta a fost dus la spital, unde a murit ulterior. Deocamdata, nu exista niciun martor al crimei.

Publicarea emailurilor, care sugereaza o posibila coalitie in fruntea Partidului Democrat pentru a bloca nominalizarea lui Bernie Sanders, fostul rival al lui Hillary clinton, a intervenit la 12 zile dupa moartea acestuia.