Candidatul republican la presedintia SUA Donald Trump intentioneaza sa propuna scutiri de taxe pentru familiile in care parintii lucreaza si pentru corporatii si sa impuna un moratoriu temporar asupra noilor reglementari federale, relateaza Reuters. Trump urmeaza sa isi prezinte luni programul economic, incercand sa recastige din popularitatea pierduta din cauza controverselor.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Printre propunerile pe care intentioneaza sa le prezinte in discursul pe care il va sustine in Detroit se mai numara simplificarea taxelor pentru toata lumea, reducerea dramatica a impozitului pe venit si "demiterea birocratilor care stiu doar cum sa omoara locuri de munca; inlocuirea lor cu experti care stiu sa creeze locuri de munca", potrivit unei prezentari a programului economic.

Planul mai include revitalizarea proiectului oleoductului Keystone, un sistem canadiano-american.

Trump va sustine un discurs la ora 16:00 GMT (19:00 ora Romaniei) la Detroit Economic Club, un loc preferat de candidatii politici pentru prezentarea viziunii lor economice. Membrii clubului sunt lideri economici din zona.

Consilierii sai au precizat ca se va concentra asupra comertului, taxelor, imigratiei si reglementarilor legale.

Discursul de la Detroit este primul sustinut de Trump pe teme economice dupa anuntarea, in urma cu o saptamana, a formarii echipei de 13 consilieri economici.

Discursul vine dupa perioada considerata drept cea mai proasta saptamana a lui Trump din cadrul campaniei pentru prezidentialele din 8 noiembrie.

Trump a intrat intr-o disputa cu parintii unui soldat american musulman omorat in razboiul din Irak si in certuri cu lideri ai partidului republican.

Un consilier de campanie a lui Trump, care a cerut sa nu ii fie dezvaluita identitatea, a declarat ca planul economic al candidatului republican va reduce povara fiscala a parintilor care platesc pentru ingrijirea copiilor pentru ca "nu vrem sa devina un dezavantaj economic sa ai copii".

Trump mai vrea sa propuna o taxa pe profit de 15% pentru corporatii, fata de 35% cat este la ora actuala.

Va mai viza, de asemenea, o protectia mai buna a propritatii intelectuale americane.