Cel putin 17 persoane si-au pierdut viata in urma viiturilor produse in capitala Macedoniei, Skopje, in timpul unei furtuni violente ce s-a abatut sambata seara asupra orasului, a anuntat duminica vicepremierul Nikola Todorov, avertizand ca bilantul victimelor ar putea creste si mai mult, transmite Reuters.

Inundatii in MacedoniaFoto: Captura YouTube

Ploile torentiale au maturat o sectiune a soselei de centura din jurul Skopje, iar unele masini au fost duse de ape sute de metri in campurile din apropiere, a relatat un reporter Reuters.

"Este o catastrofa de proportii fara precedent", a afirmat vicepremierul Nikola Todorov. El a precizat ca a primit informatii, neconfirmate inca, referitoare la alte trei decese.

Cartierele de la periferia de nord a capitalei Skopje au fost cel mai puternic lovite, multe locuinte fiind inundate. S-au produs de asemenea viituri si in centrul orasului, potrivit reporterului Reuters.

Politia a anuntat anterior ca 22 de persoane au fost ranite in timpul furtunii.

Echipe de interventie si camioane incarcate cu apa potabila se indreptau spre zonele cele mai afectate, unde au avut loc de asemenea si pene de curent, a mai relatat reporterul.

Ploaia s-a oprit duminica dimineata, iar apele au inceput sa se retraga, insa noi precipitatii sunt prognozate in cursul serii in capitala acestui mic stat balcanic de 2 milioane de locuitori.

Comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, a scris pe Twitter ca UE este pregatita sa ajute Macedonia, care este candidata pentru aderarea la blocul comunitar.