Politia belgiana a arestat duminica, la Liege (estul tarii), un barbat ce avea asupra sa o maceta, informeaza postul pubic VRT, citat de Reuters.

Politia belgianaFoto: Captura YouTube

Arestarea vine la o zi dupa ce un individ inarmat cu o maceta a atacat si ranit doua femei politist in orasul Charleroi din sudul tarii, inainte de a fi impuscat de o alta agenta de politie, in ceea ce premierul belgian a descris a fi un act terorist.

Postul VRT a relatat ca politia din Liege a primit un apel in cursul diminetii de duminica privind prezenta unui individ cu o maceta in mana si a incercuit o zona din oras inainte de a-l aresta pe barbat. Televiziunea belgiana a mai precizat ca barbatul este de origine turca, nu a folosit maceta si nu era cunoscut anterior politiei.

Autoritatile din Belgia vor spori masurile de securitate la sectiile de politie dupa atacul de sambata de la Charleroi, a anuntat duminica intr-o conferinta de presa premierul Charles Michel.

Agresorul de la Charleroi, care a strigat "Allahu Akbar!" (Allah este mare), a fost impuscat dupa ce le-a atacat pe cele doua politiste in fata sediului politiei si a murit ulterior la spital in urma ranilor. Procurorii nu au facut publica pana acum identitatea acestuia.

In luna martie, atacatori islamisti au ucis 32 de persoane in atentate sinucigase comise la aeroportul si metroul din Bruxelles. De asemenea, multi dintre cei care au comis atacurile teroriste de la Paris din luna noiembrie a anului trecut, soldate cu 130 de morti, locuiau in Belgia.

Belgia si capitala sa Bruxelles, care gazduiesc institutii ale Uniunii Europene si sediul central al NATO, se afla in prezent sub o alerta de securitate de nivel 3 (din 4), care corespunde unei amenintari "posibile si probabile".