O parte a unei conducte iraniene de gaz a explodat sambata dimineata langa orasul Gonaveh, din sudul provinciei Bushehr, a spus un oficial local la televiziunea de stat, adaugand ca nu a fost un act de sabotaj, transmite Reuters.

El a precizat ca satele invecinate au fost evacuate ca masura de siguranta, iar pompierii sunt la fata locului incercand sa tina focul sub control.

"Niciun deces nu a fost raportat", a adaugat oficialul local, adaugand ca patru muncitori au fost raniti si transportati la spitalele din apropiere, potrivit Agerpres

Un alt oficial a spus ca o celula de criza a fost constituita la Gonaveh.

"Conducta a fost deconectata de la sistem...focul va fi in intregime...sub control imediat ce gazul din interiorul conductei este evacuat", a aratat oficialul, citat de agentia semi-oficiala de stiri Fars.

Pe de alta parte, agentia Xinhua, preluand primele informatii din media locala, informeaza ca explozia de langa Gonaveh a provocat moartea unei persoane si ranirea altor trei.

Ranitii au fost dusi la spital iar unul dintre ei este se afla in stare critica, a spus parlamentarul Abolhamid Khedri, citat de agentia semioficiala de stiri Mehr.

Cauzele accidentului sunt investigate iar rezultatele vor fi anuntate mai tarziu, a spus acesta.