Iran a interzis aplicatia Pokemon Go din cauza unor ingrijorari privind securitatea, nespecificate de autoritatile de la Teheran, informeaza BBC. Decizia a fost luata de Inaltul Consiliu al Spatiului Virtual, organismul de stat care supravegheaza activitatea online. Iran devine prima tara care interzice Pokemon Go, o aplicatie care-i provoaca pe jucatori sa viziteze locatii din lumea reala pentru a prinde personaje din desene animate.

Pokemon GoFoto: Captura YouTube

In ciudata restrictiilor privind consum de internet, iranienii au discutat pe retelele de socializare despre Pokemon Go, in ultimele saptamani. Un raport de luna trecuta spune ca autoritatile iraniene au asteptat sa vada in ce masura creatorii jocului sunt dispusi sa colaboreze cu acestea, inainte de a interzice jocul.

Iran nu este prima tara care isi exprima ingrijorarea cu priire la securitatea jucatorilor de Pokemon Go. Indonezia le-a interzis ofiterilor de politie sa joace jocul in timpul programului de lucru, iar un jucator francez a fost arestat luna trecuta dupa ce a intrat intr-o baza militara in timp ce incerca sa prind pokemoni.

In Romania, Ministerul Apararii Nationale a transmis joi un mesaj cu umor pe seama nebuniei create de Pokemon Go. Cei care cauta Pokemoni sunt avertizati in gluma pe Facebook ca nu trebuie sa-i vaneze in zona poligonului de la Cincu, fiindca acolo se desfasoara un exercitiu militar de amploare.