Un padurar a murit in Arhipelagul spaniol Canare, luptandu-se cu un incendiu de vegetatie provocat de un german, care daduse foc hartiei igienice folosite, au anuntat joi autoritatile citate de BFMTV, transmite News.ro.

Victima in varsta de 54 de ani, angajat al administratiei locale de pe insula La Palma, a murit in timp ce incerca sa stinga flacarile, a confirmat pe retelele de socializare sindicatul angajatilor din Brigada Antiincendii.

Circa 700 de persoane au fost evacuate ca masura de precautie din zonele aflate in apropierea incendiului, care distrusese joi circa 1.000 de hectare, a declarat un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta din Canare.

Aproximativ 200 de persoane, sase elicoptere si un hidroavion au fost mobilizate pentru a incerca sa controleze flacarile.

Eforturile lor sunt ingreunate de temperaturile ridicate si de vantul puternic.

Un german de 27 de ani a fost arestat miercuri dupa-amiaza, suspectat ca a provocat incendiul. Barbatul, a carui identitate nu a fost facuta publica, "le-a spus agentilor ca a provocat incendiul accidental (...), cand a dat foc hartiei igienice folosite", se arata intr-un comunicat al Garzii Civile.