Un avion de vanatoare F-16 al pucistilor s-a apropiat in noaptea de vineri spre sambata de aeronava care il transporta pe presedintele turc Recep Tayyip Erdogan la Istanbul, avand posibilitatea s-o doboare, dar nu a facut-o dintr-un motiv bizar, scrie presa turca, citata de Sputnik siAgerpres.

Recep ErdoganFoto: Agerpres/AP

Avionul prezidential decolase din imprejurimile statiunii balneare Marmaris. Desi plecarea de pe aeroportul din Dalaman fusese pastrata secreta, avionul presedintelui Erdogan si-a schimbat planul de zbor dupa ce echipajul lui a primit informatii cu privire la curiosul traseu de razboi al mai multor aparate F-16 pilotate atunci de participanti la rebeliune.

Timp de o jumatate de ora, aparatul prezidential a survolat orasul Bandirma (situat la aproape 100 km sud-est de Istanbul) din motive de securitate. In acest timp, unul dintre avioanele de vanatoare care survola Istanbulul s-a grabit sa intercepteze aeronava prezidentiala.

Totusi, cand avionul presedintelui turc era la distanta potrivita pentru a fi interceptat cu o racheta, aparatul F-16 a ramas fara carburant si a trebuit sa se intoarca la baza, relateaza publicatia turca Yeni Safak, citand surse proprii.