Un pasager al avionului care a luat foc miercuri pe o pista a aeroportului din Dubai a filmat panica de la bord din momentul evacuarii aeronavei, operatiune in cursul careia un pompier si-a pierdut viata, relateaza AFP.

AvionFoto: Captura YouTube

Evacuarea aparatului de zbor a fost haotica, dupa cum arata filmarea facuta de calator in cabina plina de fum, citeaza News.ro.

In imagini se vad pasageri, majoritatea indieni, care se ingramadesc sa isi ia bagajele inainte de a fi somati de echipaj sa paraseasca avionul pe toboganele de urgenta.

Potrivit primelor informatii, aeronava Boeing 777-300 a aterizat pe burta si a luat foc miercuri, in jurul orei locale 12.50 (11.50 ora Romaniei), pentru ca trenul de aterizare nu s-a deschis.

Inregistrarea discutiei dintre controlorii de trafic aerian si piloti arata ca aeroportul Dubai a cerut echipajului aeronavei sa coboare trenul de aterizare, in timp ce se apropia de pista.

La scurt timp dupa aceea, echipajul a anuntat ca renunta la aterizare si ia procedura de la inceput, o manevra de rutina, pentru care pilotii sunt pregatiti.

Insa nici de aceasta data, trenul de aterizare nu a coborat.

Avionul decolase cu cateva ore mai devreme din Thiruvananthapuram, India, fara a raporta probleme.

Martori au povestit ca au auzit o explozie inainte ca avionul sa ia foc.

Niciunul dintre cei 300 de oameni aflati la bord - 282 de pasageri si 18 membri ai echipajului - nu a fost ranit in accident. Majoritatea pasagerilor erau indieni, urmati de britanici si cetateni ai Emiratelor Arabe Unite. La bord se mai aflau si cetateni din SUA, Arabia Saudita, Turcia, Irlanda, Australia, Malaysia si Thailanda.

Autoritatile au demarat o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat si erau joi in curs de recuperare a cutiilor negre.

Compania Boeing, care a fabricat aeronava implicata in accident, a anuntat ca monitorizeaza situatia din Dubai si ca va colabora cu Emirates Airline pentru a obtine toate datele.

Aeroportul international Dubai este cel mai aglomerat pentru calatoriile internationale.