Antena 3 a prezentat, miercuri seara, in emisiunea Sinteza Zilei, un interviu cu un presupus ofiter din cadrul Serviciului de Protectie si Paza (SPP), care il acuza pe seful SPP, Lucian Pahontu, ca a impuscat mortal un om in timpul unei partide de vanatoare.

Lucian PahontuFoto: Agerpres

Incidentul cu pricina a avut loc in ianuarie 2012, in padurea Turbatu din Draganesti, judetul Prahova. La vanatoare au participat oameni de afaceri, vanatori dar si doi oameni din SPP. Lucian Pahontu si un subordonat al sau.

Martor, pentru Antena 3: "Pahontu a plecat de la locul incidentului fara sa lase arma. Ni s-a spus sa stam linistiti si sa nu zicem nimic. Spune-le vanatorilor sa zica ca nu s-a intamplat nimic"

Potrivit Antena 3, un suburdonat marturiseste cum Pahontu a participat la o partida de vanatoare in ianuarie 2012, in urma careia un om a murit impuscat in cap, si cum ancheta l-a ocolit pana acum pe Pahontu, desi este principalul suspect. Angajatul SPP da de inteles ca i s-a cerut sa prezinte procurorilor o varianta care il protejeaza pe Pahontu si ascunde adevarul.

Angajatul SPP mai spune ca a ajuns sa se teama pentru viata sa si ca a decis sa spuna adevarul si a trimis informari pana la cel mai inalt nivel din stat, cerand ca evidentele acestui caz sa fie analizate in mod corect.

"Ancheta l-a ocolit pe Pahontu, mai ales ca unii dintre participanti erau prieteni ai sefului SPP. Dar sunt zeci de oameni care stiu adevarul. Plus ca expertizele balistice arata foarte clar zona din care s-a tras, distanta si calibrul armei folosite. Martorul nostru a fost printre cei verificati. Analizele au stabilit ca nu avea praf de pusca pe haine. Traieste de ani buni cu greutatea mortii unui prieten pe constiinta, acoperindu-l pe seful sau din SPP", potrivit Antena 3.

Declaratii martor Antena 3:

    "Partida a debutat destul de bine la inceput, dar s-a incheiat tragic. Unul dintre vanatori a fost impuscat accidental in cap. Este vorba despre Popa Ion.
  • Generalul Pahontu a plecat imediat fara sa lase nicio arma, iar de atunci se pune presiune puternica pe noi sa nu spunem ca generalul Pahontu a plecat fara sa stea langa omul acela impuscat. 
  • Ni s-a spus sa spunem ca nu ne-am vazut unii cu altii si sa stam linistit ca treaba se rezolva. Treaba nu are cum sa se rezolve fiindca acolo a murit un om 
  • Eram prieten de peste 12 ani cu cel impuscat. Eu nu am avut pusca si nu am tras atunci 
  • Mi-a fost frica sa vorbesc pana acum. Frica de exterminare fizica, tot stresul psihic si moral la care am fost supus timp de 4 ani 
  • Generalul mi-a zis sa nu-mi schimb declaratia si sa declar ca Popa s-a autoaccidentat si sa le zic vanatorilor sa nu spuna ca am fost aici
  • Eu am crezut ca generalul va anunta autoritatile, dar am constatat abia in masina in drum spre Bucuresti ca el nu a anuntat salvarea

Precizarea SPP pentru HotNews: In legatura cu reportajul la care faceti referire, precizam ca exista dosar de cercetare la Parchet. In cauza au fost efectuate numeroase expertize judiciare precum si alte investigatii. Vinovatiile sunt stabilite de catre procurori. Generalul Lucian Pahontu a fost audiat de catre procurori pentru stabilirea adevarului in cazul expus de dumneavoastra, iar calitatea sa in acest dosar este de martor.