Fortele de ordine au pus capat duminica luarii de ostatici de catre opozanti armeni, care a durat doua saptamani intr-o sectie de politie din Erevan si a facut doi morti printre politisti, au anuntat serviciile de securitate armene, potrivit carora 20 de persoane au fost arestate, informeaza AFP.

"Operatiunea antiterorista a fortelor de securitate s-a incheiat si i-a fortat pe membrii grupului armat sa depuna armele si sa se predea autoritatilor. Douazeci de teroristi au fost arestati", a declarat intr-un comunicat Serviciul national de securitate armean, conform Agerpres.

"Teritoriul sectiei de politie a fost complet eliberat", a adaugat aceeasi sursa.

Mai inainte, un site armean a difuzat o declaratie a unui barbat care s-a prezentat drept unul dintre membrii grupului armat si a anuntat decizia sa de a se preda.

"Vom continua lupta noastra in inchisoare, noi credem ca ne-am indeplinit misiunea: am devenit scanteia care a permis poporului sa se ridice si nu are sens sa curga sange", a explicat Varujan Avetisian.

Politia si-a anuntat sambata intentia de a declansa asaltul.

Autorii luarii de ostatici s-au declarat sustinatori ai opozantului in inchisoare Jirair Sefilian, critic feroce al guvenului arestat in iunie pentru incercare de a ocupa cladiri guvernamentale si centre de telecomunicatii la Erevan.

Ei au patruns in sectia de politie la 17 iulie, omorand un politist, luand mai multi ostatici si cerand demisia presedintelui prorus Serj Sarkisian, un fost militar ales in 2008, aminteste France Presse.

Apoi ei au eliberat toti politistii, dar au capturat miercuri trei membri ai personalului medical veniti sa trateze ranitii.

Dupa anuntul unui asalt iminent sambata, un politist a murit, ucis potrivit fortelor de ordine de un tragator postat in sectia de politie. Opozantii au negat orice implicare.

Aceasta criza a provocat manifestatii a mii de persoane ostile puterii la Erevan. Dispersarea uneia dintre ele vineri seara a condus la violente care au facut peste 70 de raniti, inclusiv jurnalisti, a provocat zeci de arestari, in timp ce Uniunea Europeana si Statele Unite si-au exprimat preocuparea.