Doi barbati acuzati de legaturi cu asasinarea preotului dintr-o biserica din Franta in atacul de marti au fost inculpati duminica si plasati in detentie, a anuntat Parchetul din Paris, citat de AFP.

Jihadistii care au ucis un preot intr-o biserica pe 26 iulie 2016, Abdel Malik Petitjean si Adel KermicheFoto: Captura YouTube

Farid K., in varsta de 30 de ani, este varul lui Abdel Malik Petitjean, unul dintre cei doi autori ai atacului din biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray (din nord-vestul Frantei) si a fost inculpat si plasat in detentie.

Cel de-al doilea barbat inculpat in acest caz si inchis este Jean-Philippe J., un tanar in varsta de 20 de ani care a incercat, in luna iunie, sa ajunga in Siria impreuna cu Abdel Malik Petitjean.

Farid K., originar din Nancy, "a avut cunostinta perfecta, cu exceptia locului si a zilei precise, despre o actiune violenta iminenta a varului sau", au indicat reprezentantii Parchetului.

In ceea ce il priveste pe Jean-Philippe J., acesta a fost in luna iunie in Turcia impreuna cu Abdel Malik Petitjean, unul dintre cei doi autori ai atacului.