Instanta germana a hotarat ca protestatarii de extrema-dreapta pot manifesta fata de mitingului de sustinere a presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, la care sunt asteptati sa participe peste 30.000 de imigranti turci din metropola Koln, transmite DPA, citata de News.ro.

Magistratii au respins un apel al politistilor gemani privind interzicerea protestul extremei-dreapta, intrucat ar putea sa existe ciocniri violente cu imigrantii turci. Anterior, o instanta inferioara a sustinut ca nu exista destule dovezi pentru a justifica aplicarea unei interdictii de a protesta pentru extrema-dreapta.

Protestul fata de mitingul pro-Erdogan este sustinut de organizatia politica de extrema-dreapta Pro NRW, precum si de alte formatiuni nationaliste, care s-au unit sub sloganul: "Niciun tribut pentru Erdogan in Germania: Opriti-l pe Autocratul Islamist de la Bosfor".

De asemenea, instanta a respins incercarea unui organizator al mitingului pro-Erdogan de a instala un ecran urias, cu ajutorul caruia presedintele turc urma sa se adreseze direct sustinatorilor de pe teritoriul german.

Autoritatile germane din metropola Koln au anuntat ca peste 30.000 de protestatari sunt asteptati in acest weekend la un miting pentru sustinerea presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, la doua saptamani dupa tentativa de lovitura de stat. Germania gazduieste cea mai importanta comunitate de imigranti turci, care depaseste doua milioane de persoane.